Home Blog Local Day PostNL, dichterbij dan je denkt!

Bij PostNL zijn we trots op onze rol als de bezorgers van iedereen. Met 600 medewerkers, 8 depots en 1.200 PostNL-punten zijn we al 21 jaar een vaste waarde in België. Dankzij onze 6 depots en 2 hoogtechnologische sorteer- en distributiecentra worden pakjes razendsnel verwerkt. Zo doen we er alles aan om jouw favoriete bezorger te zijn!

 

1. 1.200 PostNL-punten: Altijd dichtbij

Heb je een pakje besteld en ben je niet thuis wanneer de bezorger langskomt? Geen probleem! Je pakket wordt veilig bewaard op het dichtstbijzijnde PostNL-punt. Benieuwd waar deze punten zich bevinden? Check onze locatiewijzer en ontdek hoe dicht we bij jou zijn.

We blijven ons netwerk continu uitbreiden in regio’s waar het nodig is, zodat we jouw verzend- en ontvanggemak nog verder verhogen.

 

2. Zelf een pakje versturen? Het kan eenvoudig!

Wist je dat je als particulier zelf ook een pakje kunt verzenden met PostNL? Of het adres van je bestemmeling nu binnen België, Europa of wereldwijd is, wij hebben de oplossing. Gebruik onze handige online tool of vraag een verzendlabel aan via de PostNL app.

Met een paar eenvoudige keuzes (land van bestemming, gewicht van je pakje, verzekering of niet) zie je in één oogopslag wat het je kost. Vervolgens vul je de gegevens aan, print je het label, kleef je het op je pakje. Zo ben je klaar om het binnen te brengen bij één van onze PostNL-locaties.

4. Blijf op de hoogte met de PostNL-app

Gebruik je de PostNL-app al? Met deze handige app volg je de status van je pakje eenvoudig op of verstuur je zelf een pakket. Het is dé manier om altijd verbonden te blijven met jouw verzendingen, waar je ook bent. Binnenkort kan jij ook hier aanduiden waar je je pakje wenst te ontvangen.

4. Duurzaam onderweg

Soms zijn we zo dichtbij dat we je pakjes via cargobikes bezorgen. Deze cargobikes navigeren eenvoudig door drukke straten, wat zorgt voor snellere en efficiëntere leveringen. Ze verminderen de uitstoot en de impact op het stedelijk leven. Bij PostNL zetten we deze trend voort, ook in niet-stedelijke gebieden met elektrische wagens; meer dan 10% van onze vloot is al elektrisch, en we blijven werken aan een duurzame toekomst. Tegen 2030 willen we volledig uitstootvrij bezorgen in de last-mile.

5. Duurzame samenleving

Wij zetten ons in voor goed werk- en opdrachtgeverschap en hebben oog voor onze omgeving. Daarom steunen we lokale initiatieven, zoals Feestvarken vzw in Lille, die verjaardagspakjes samenstellen voor kinderen in armoede. Met deze ondersteuning willen we hen een steuntje in de rug geven. Lees hier meer.

Kortom: Of je nu een pakket ontvangt of zelf iets verstuurt – of je nu particulier bent of webshop, we zijn steeds dichtbij! Kom meer over ons te weten via onze website.